Den gudomliga dvärgen

2020. februari 08.
Kategorier: Häxa
Vår värld är full av så mycket mystik. Det finns energier i vår värld som inte ens den mest erfarna sierska eller spåkvinna har kunskap om.

I vår värld finns det varelser och ting med skyddande krafter som skulle kunna gynna många av oss. Det finns en del medium som kan se sådant som andra människor inte kan se, som till exempel tomtar och troll. Vad man väljer att tro på är upp till var och en, men det finns otroligt mycket man kan välja att tro på utan att nödvändigtvis ha varit vittne till det själv.

Innan människor sökte medial vägledning och healing hos medium, synska personer, spådamer, spådom online och hos en spålinje, fanns det en helt annan värld av varelser som erbjöd de som trodde på dem och som dyrkade dem, sin experthjälp.

När det talas om det antika Egypten och deras fascinerande gudar går tankarna ofta till gudar som Osiris, Isis, Anubis, Horus och Set, för att nämna några av de mest kända. Till de stora gudarna byggdes tempel och präster ansvarade för de religiösa ritualerna.

Det fanns en gud som sällan nämns när man talar om kända egyptiska gudar, men som var så känd att så gott som varje hem i det antika Egypten hade en staty av honom som dyrkades med stor respekt. Denna gud hade inga tempel tillägnade sig, eller prästklasser som höll ceremonier i hans ära. Ändå var han en av det antika Egyptens mest viktiga och älskade gudar. Det handlar om dvärgguden Bes.

Bes ursprung är osäkert då det sägs att han kan ha härstammat från Mellanöstern eller från Afrika. Bes var till en början beskyddaren av faraonerna, men blev med tiden mycket populär bland folket som beskyddare av hemmet, barnen och kvinnorna men associerades även med sexualitet, dans, musik och krig.

Han avbildas som en bastant dvärg med skrämmande ansiktsdrag. Bes ofördelaktiga utseende skulle vara till hjälp att skrämma bort allt ont i ens omgivning. De flesta av Egyptens gudar avbildades i profil men inte Bes för han avbildades framifrån. Hans bild kunde ofta ses på olika husgeråd såsom möbler, speglar och behållare för kosmetika, och de flesta hushållen hade en liten staty till hans ära hemma. (På samma sätt som det kristna korset idag kan ses idag i katolska hem).

Enligt legenden skulle Bes ha beskyddat Horus under Horus uppväxt, vilket ledde till att Bes huvudsakligen blev barnens, kvinnornas och förlossningarnas beskyddare. Om en kvinna förväntades genomgå en besvärlig förlossning, ställdes en staty av Bes nära hennes huvud och Bes hjälp tillkallades. Genom att dansa, skrika och föra oljud med sin skramla kunde Bes skrämma bort de negativa energier som kunde röra sig runt kvinnor under en förlossning.

När småbarn log och skrattade för sig själva sas det att Bes gjorde grimaser framför dem som fick barnen på gott humör.

Eftersom Bes drev bort onda andar ställde många egyptier en staty av honom nära ytterdörren. Man kunde även åtnjuta Bes beskydd genom att tatuera en bild av honom på sin kropp. Många artister bar hans tatuering eftersom Bes även var dansen- och musikens gud.

Man bör alltså inte döma en gud efter utseendet. Denna lilla dvärggud, med sitt skrämmande yttre, var en av de mest älskade och dyrkade gudarna i det antika Egypten. Likt många andra egyptiska gudar exporterades Bes till andra länder och blev populär i Fenicien och antika Cypern. I norra Italien ärades Saint Bessus, vilken tros vara ett kristen version av Bes. Både Saint Bessus och Bes var till hjälp vid ofruktsamhet och bägge bar strutsfjädrar på huvudet. Denna lilla dvärg var verkligen populär, och kanske är det en god idé att ha en liten Bes stående i bokhyllan eller i barnens rum.

Det råder delade åsikter bland medium idag kring huruvida ondska finns eller ej. Många medium säger att den enda ondska som finns, är den som går runt på jorden på två ben. Vissa människor berättar dock att de varit med om saker som är oförklarliga, där den ondska de upplevde inte kom från en fysisk person.

Individen väljer vad den vill tro på. Oavsett vad man väljer att tro på, skadar det dock inte med lite extra skydd. Du kan välja att utnyttja kunskapen i denna artikel och använda dig av det skydd som användes för tusentals år sedan, eller så kan du utnyttja det skydd som är vanligt idag. Om du vill ha skydd och medial vägledning inför framtiden, kan du googla på experthjälp och addera det du söker efter. Du kan söka efter spådom online, tarotlinjen, spålinje, spådamer, sierska, healing, spådom online, tarot online m.m., för att komma i kontakt med yrkesgrupper som kan erbjuda dig skydd och medial vägledning om framtiden.

Du kan också välja att be änglarna om skydd. Det finns affirmationer och olika stenar du kan använda dig av för att komma i kontakt med din skyddsängel.