Reningsritual för hemmet

2020. februari 03.
Kategorier:
Behöver du tips på reningsritualer för hemmet? Ett medium får ofta frågor om reningsritualer för hemmet så man kan städa ut negativ energi

Det kan finnas många olika orsaker till att man känner att ett utrymme behöver renas. Ett exempel kan vara att man är nyinflyttad och vill känna att den föregående innehavarens energi neutraliseras.

Man kanske har gått igenom en svår period i sitt liv och behöver göra sig av gammat ”skräp” som sitter inpyrt i väggarna. Det kan också vara så att man har känt sig trött och tung i kropp och själ i sitt hem men inte utanför hemmet. En lokal kanske besöks av många personer med många olika bakgrunder och lite av varje persons energi, negativ som positiv, kan stanna kvar på platsen. 

En annan orsak kan faktiskt vara att hemmet eller lokalen är hemsökt av någon form av andeväsen och närvaron av denna kan skapa oreda och oförklarliga fenomen. Det är inte bara vi levande som kan behöva healing och medial vägledning, utan även personer som gått över till andra sidan och vandrat i år utan att finna sin väg till ljuset kan vara i behov av healing.

Som exempel tar vi en fallbeskrivning av en kvinna som bara sågs vandra fram och tillbaka, fram och tillbaka. Hon kom aldrig någonstans. Personer som denna kvinna kan behöva både healing och medial vägledning för att kunna se sin ”nya” värld för vad den verkligen är. Det kvinnan behövde, var någon som hade gåvan att hjälpa henne, någon som kunde ge henne den experthjälp hon behövde för att finna rätt väg.

I de flesta fallen kan man själv med enkla och billiga medel utföra en mycket effektiv rening. Man använder sig av en symbolisk mening av de fyra elementen jord, eld, luft och vatten för att kunna återställa balansen. Vad som behövs för en reningsritual är följande:

Ett stearinljus, stående i en ljusstake. Av vit färg om det rör sig om en vanlig rening. Av svart färg om det är mycket negativitet eller om det finns en obehaglig andlig närvaro. Det svarta ljuset är bra på att absorbera negativa och orena energier. Ett svart ljus symboliserar elementet eld.

Ca 1 kg salt som symboliserar elementet jord.

Rökelse, salvia, frankincense, myrra eller tibetansk rökelse fungerar utmärkt och symboliserar elementet luft.

Ca 1 liter kallt vatten som symboliserar elementet vatten.

Vad man bör tänka på innan man sätter igång är att man hittar en tid på dygnet då man inte störs och kan fokusera på ritualen. Sätt telefonen på ljudlös och undvik att svara i den eftersom koncentrationen kan brytas. Stäng alla fönster och dörrar för att öka effektiviteten av ritualen. Ett eventuellt brandalarm kan börja ljuda när rökelsen används så man kan välja att tillfälligt koppla ifrån sitt brandlarm. Börja med att tända ljuset och be en bön om framgång för ritualen innan du påbörjar ritualen.

Ta ljuset och börja med att gå runt med det i hemmet medan du uttalar (använd gärna egna ord):

”Som eld bränner upp allt orent vill jag att denna eld förintar allt orent i mitt hem/lokal.”

För ljuset upp och ner i alla hörn och utrymmen såsom toaletter och garderober (var försiktig så du inte råkar tända eld på något).
Tänd eld på rökelsen och gå med den runt om i hemmet/lokalen och säg: ”Som röken stiger vill jag att denna rök ska stiga med min önskan om rening”.

Ställ sedan rökelsen bredvid ljuset och ta fram en stor skål där du häller i det kalla vattnet.

Gå runt med skålen och skvätt lite vatten överallt på golvet i hemmet/lokalen medan du uttalar: ”Som vatten renar bort allt orent vill jag att detta vatten renar bort orenheter i mitt hem/lokal”. När du skvätter behövs det bara några droppar här och där.
Ställ undan skålen med vattnet och ta fram en annan skål där du häller i saltet. Gå även runt med saltet och strö det runt på golvet i hemmet/lokalen medan du säger: ”Som salt absorberar negativitet vill jag att detta salt ska absorbera upp all negativitet i mitt hem/lokal”

Släck sedan ljuset och rökelsen och vädra hemmet.

Den sista delen i ritualen är viktig och innebär en fysik rening av hemmet genom att man tar fram dammsugaren och suger upp allt salt som ligger på golvet. Dammsugarpåsen är nu fylld av orena och negativa energier och ska avlägsnas efter dammsugningen. Denna påse bör man kasta så långt bort från sitt hem som man kan, helst på ett ställe man sällan går förbi. Man kan till exempel kasta den på en soptipp eller i en papperskorg utanför sitt hem. Ritualen är nu slutförd och man bör känna en stor förbättring så fort man gjort sig av med dammsugarpåsen.

Lycka till. Om du mot förmodan inte tycker att den rening du gjort hjälpt, så kan du behöva experthjälp och då finns det hjälp att få. Istället för att leta upp ett medium som du träffar personligen, som kommer hem till dig för att hjälpa dig, så finns det personer som kan rena ditt hem på distans. 

Gör en sökning på internet, sök efter tarotlinjen, spålinje, medial vägledning, healing, tarot online, sierska, medium eller spålive. På de sidor som är seriösa kan du läsa att varje anställd har genomgått ett arbetsprov innan anställning. Du ska också kunna läsa personliga presentationer av de anställda.

Det finns många olika medium och spåkvinnor och alla arbetar inte med samma sak eller på samma sätt. Alla spåkvinnor har inte kunskap om hur man utför en husrensning, men om du går igenom presentationerna av spåkvinnorna på spålive.se kan du läsa dig till vilka sierskor som har denna typ av kunskap.

Det finns experthjälp att få, så du ska inte ge upp. Glöm aldrig att ditt hem faktiskt är Ditt hem nu, och att det är Du som har rätt att vara där. Följ tipsen som finns angivna in denna artikel, och skulle det vara så att dessa tips inte hjälper, ringer du en spålinje och får den hjälp du behöver.